O nas
Zakład Przetwórstwa Mięsa Świderpek
Zakład Przetwórstwa Mięsa Świderpek działa w branży mięsno-wędliniarskiej od 1992 roku. Jest to małe rodzinne przedsiębiorstwo założone przez Ewę i Bogdana Świder.
Zakład usytuowany jest we wsi Zapole (gmina Niwiska, woj. podkarpackie), gdzie nie ma warunków uciążliwych dla otoczenia (okolice rolniczo – leśne).
Od początku swojej działalności firma postawiła sobie za cel jak najwyższą jakość i bezpieczeństwo zdrowotne produktów. Wiodącą produkcję zakładu stanowią wyroby swojskie, kojarzone z przedsiębiorstwem od początku powstania firmy. Zakład specjalizuje się w produkcji tradycyjnych, lokalnych wyrobów o jak najlepszych walorach smakowych. Technologia produkcji opiera się na starych, sprawdzonych recepturach, nie zawierających konserwantów.
Zobacz Nasze produkty
Oferowane produkty
Mimo ponad 30 lat na rynku Zakład Przetwórstwa Mięsa „Świderpek” w dalszym ciągu pozostaje konserwatywny w swojej produkcji. Wędzenie odbywa się w sposób tradycyjny, przy użyciu drewna olchowego oraz bukowego, co nadaje wyrobom niepowtarzalny smak i zapach.
W swojej ofercie posiadamy:
- kiełbasy swojskie (wieprzowa, drobiowa, wołowa)
- szynkę (marynowana, spod Strzechy, biała, z Zapola, chłopska, domowa)
- polędwice (marynowana, myśliwska, z Zapola)
- kiełbasy suche, podsuszane, szynkowe, krakowskie,
- boczek swojski, salcesony, kaszanki, pasztety, klopsy, Zając
- wyroby na grilla: kaszanki, kiełbasa biała, kiełbasa toruńska, zwyczajna
W swojej ofercie posiadamy mięso bez nastrzyku:
- wieprzowina, wołowina, drób.
- mięso w marynacie własnej receptury prosto na grill
Informacje na temat lokalizacji naszych sklepów, znajdą Państwo w zakładce kontakt.
Nasze swojskie wyroby podajemy na wszystkich przyjęciach organizowanych W Zajazd Świder.
Istnieje możliwość zamówienia „Swojskiego Stołu” na Wesele lub na przyjęcie okazjonalne organizowane w innym lokalu.
Polityka konsumencka
W trosce o klientów oraz najwyższy standard wytwarzanych wyrobów zakład posiada własny, wdrożony i zaakceptowany przez Powiatowego Lekarza Weterynarii system zapewniania jakości HACCP. System ten oparty jest na podstawach Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP), w tym Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP). O istocie programu w przedsiębiorstwie decyduje fakt, iż system stanowi narzędzie panowania nad bezpieczeństwem wyrobu w podstawowym procesie organizacji, z jednoczesnym zbieraniem dowodów spełniania ustalonych norm wobec procesu i produktu. Systemy te dają pewność konsumentom, że cały proces produkcyjny w przedsiębiorstwie jest monitorowany i kontrolowany. Od 1 maja 2004 roku a więc od momentu wejścia Polski do Unii Europejskiej system ten jest obligatoryjny dla wszystkich zakładów z sektora spożywczego, bez względu na rodzaj, wielkość oraz specyfikę produkcji. Zakład spełnia wszelkie wymogi sanitarne i weterynaryjne. Organizacja produkcji, oraz jej wielkość gwarantuje świeżość i jakość oferowanych mięs i wędlin. W strukturach przedsiębiorstwa funkcjonuje specjalistyczny tabor samochodowy (chłodnie), przystosowany do przewozu mięsa chłodzonego, przez co wyroby dostarczane są w sposób profesjonalny i bezpieczny.